Mercedes-Benz Trucks Uptime
Econic

Mercedes-Benz Trucks Uptime

Budućnost vozi umrežena.

Smanjenje neplaniranih boravaka u radionici i mirovanja na minimum: to je cilj svakog voditelja voznog parka. Mercedes-Benz Trucks Uptime pritom ih podržava inteligentnim umrežavanjem najnovijih tehnologija. Sustav Uptime koji se od jesenas uspješno koristi prije svega u Actrosu, odsad je dostupan i za Econic.

Načelo kojim se vodi Mercedes-Benz Trucks Uptime: povezati sve mjerodavne informacije o vozilu i staviti ih na raspolaganje tamo gdje su potrebne – automatski i u najkraćem mogućem roku. Tako se opasnost od neplaniranih kvarova vozila može smanjiti na najmanju moguću mjeru, a predstojeći popravci mogu se lakše organizirati. Zahvaljujući povećanoj raspoloživosti vozila, obavljanje zadataka u poduzeću koje ima Econic postaje još ekonomičnije.

Sustavi u Econicu svaki dan generiraju nekoliko gigabajta podataka koji se mogu koristiti za različite vrste dijagnostike vozila. Od prikaza razine napunjenosti ulja i maziva, preko prosječne potrošnje, sve do razine napunjenosti akumulatora. Tako servis u slučaju potrebe može otkriti uzrok greške i prije nego što vozilo stigne u servisnu radionicu.

Zbog brze podrške pri održavanju, učinkovitog upravljanja popravcima i inteligentne prevencije kvarova koje je moguće predvidjeti, Mercedes-Benz Trucks Uptime važan je alat za upravitelje flota.

Korisnici usluge Mercedes-Benz Trucks Uptime mogu pomoću individualnog pristupa putem online portala u bilo kojem trenutku pristupiti podacima o svojem vozilu. Portal pruža aktualan i kompletan pregled stanja korištenih vozila, potrošnih dijelova i pogonskih sredstava. Osim aktualnih obavijesti, dostupne su i praktične napomene o postupanju. Time je omogućeno optimalno planiranje održavanja i popravaka.

Ako se uz Mercedes-Benz Trucks Uptime koristi i usluga telematike FleetBoard, svi podaci koje generira Mercedes-Benz Trucks Uptime prikazuju se u kokpitu FleetBoard. Tako se ne mora paralelno raditi u dva sustava.

Content uptime Econic 04

Na portalu FleetBoard koji se temelji na internetu moguće je jednostavno analizirati prikupljene podatke, a upravitelji flota će u slučaju potrebe dobiti i dragocjene preporuke za način postupanja.

Mercedes-Benz Trucks Uptime integralni je dio servisnih ugovora Mercedes-Benz Complete, Select i SelectPlus. Svi drugi Mercedes-Benz Trucksovi servisni ugovori također se mogu kombinirati s ugovorom Mercedes-Benz Trucks Uptime. Zahvaljujući optimalnoj povezanosti inteligentnog umrežavanja vozila i Mercedes-Benz Trucks servisnog ugovora, korisnici mogu profitirati dvostruko.

Za sva individualna pitanja o usluzi Mercedes-Benz Trucks Uptime na raspolaganju su savjetnici Mercedes-Benz Trucksovih servisnih partnera.

Na vrh