eMobility

eConsulting

Korak po korak u smjeru eMobility.

Novorazvijena usluga eConsulting obuhvaća savjetovanje u tri koraka koje pruža sva potrebna rješenja vezana uz eActros: od prvog savjetovanja do puštanja u pogon. Tim sastavljen od domaćih i međunarodnih stručnjaka u potpunosti vas prati na putu u eMobility i korak po korak prema budućnosti bez CO₂.

U tu se svrhu izrađuje koncept prilagođen vašem poslovanju. Svi s time povezani troškovi analiziraju se na temelju identificiranih mjera. Naposljetku se provodi implementacija u operativne procese.

E consulting content step 01

Analiza dionice.

Polazna točka za koncept elektrifikacije vašeg voznog parka analiza je dionica vašeg voznog parka. To je osnova za sve daljnje odluke i mjere u procesu savjetovanja za eMobility.

S pomoću internetske stranice eTruck Ready možete provjeriti jesu li vaše dionice prikladne za eActros. Postavljanjem raznih parametara, između ostalog vrste nadogradnje, dopuštene nosivosti ili temperature okoline, jednostavno se mogu usporediti dionice vaših konvencionalnih kamiona s prikupljenim podacima iz eActrosa.

Uz internetsku stranicu eTruck Ready potpuno jednostavno s računala analizirate je li eActros prikladan za vaše rute.

Isprobajte odmah koliko su vaše svakodnevne rute eTruck Ready:

E consulting content route analysis

Sustav napajanja.

Način korištenja vaših vozila određuje optimalno ponašanje pri punjenju i za to potreban sustav napajanja te softverska i hardverska rješenja. Tijekom cijelog procesa tvrtka Mercedes-Benz Trucks pruža vam stručnu pomoć i potrebne alate – od priključka na električnu mrežu preko planiranja punjenja pa sve do upravljanja punjenjem.

Za primjenu u teškom distribucijskom prometu u urbanom prostoru osobito je prikladan Depot Charging, odnosno punjenje na vlastitoj poslovnoj lokaciji. Vozilo se pritom optimalno iskoristi tijekom smjene i u potpunosti se polako puni noću tek na poslovnoj lokaciji kad se kamion više ne koristi.

Ako je vaš eTruck u upotrebi 24 sata dnevno, morate primijeniti druge načine punjenja. U slučaju nasumičnog punjenja kada se za to pruži prilika kamion punite na različitim lokacijama dok je privremeno parkiran, npr. za istovar. Vrijeme punjenja ovdje iznosi između 30 i 90 minuta. Za ovu vrstu primjene potreban sustav napajanja mora biti dostupan na više poslovnih lokacija ili na mjestima utovara i istovara.

E consulting content step 02

Na temelju identificiranih mjera zajedno sa stručnjacima za eConsulting transparentno se raščlanjuju, analiziraju i optimiziraju svi povezani troškovi i mogući poticaji.

S pomoću našeg vlastitog softvera tvrtke Daimler moguće je u cijeloj Europi identificirati moguće poticaje odnosno prednosti za vaš prelazak na eMobility. Konkretne prednosti u slučaju električnih vozila i odgovarajućeg sustava napajanja predstavljaju subvencije, porezne olakšice/izuzeća i zajmovi. Tu su i manje naknade prilikom naplate cestarine, niži troškovi za registraciju vozila ili izuzimanje od zabrane vožnje u gradskim centrima. Pri procjeni odnosa troškova i koristi te podnošenja detaljnog zahtjeva naši će vam stručnjaci rado pomoći.

E consulting content cost analysing
E consulting content step 03

Sada možemo prijeći na fazu implementacije. Tu se u operativno poslovanje integriraju svi potrebni procesi. Kako bi se prelazak odvijao besprijekorno, savjetujemo i obučavamo vas i vaše zaposlenike o integriranim softverskim rješenjima, kao što su naš inteligentni sustav za upravljanje punjenjem i vožnja koja štedi energiju, te vam i inače stojimo na raspolaganju. Naš opsežan portfelj obuka usmjeren je i na vozače i na upravitelje voznih parkova.

Vozači se upoznavaju sa svim relevantnim informacijama za korištenje. To uključuje punjenje eActrosa, ekološki prihvatljivu vožnju koja može doprinijeti visokom dosegu, vožnju koja štedi bateriju i može produljiti vijek trajanja baterije te optimirano punjenje za maksimalno iskorištenje sustava napajanja.

Voditelji voznog parka educiraju se o tehničkim posebnostima eActrosa i rukovanju visokim naponom, za maksimalnu učinkovitost i organizacijske implikacije. Osim toga dobit će uvid u perspektivu vozača.

Na vrh