eMobility

Digitalna rješenja

Nema tapkanja u mjestu.

Tko želi daleko dogurati, ne smije mirovati. Zbog toga neprestano razvijamo način na koji radimo i usmjeravamo ga prema postizanju određenog cilja: vaš posao učiniti lakšim, učinkovitijim i umreženijim, bez obzira na to sjedite li za upravljačem ili radnim stolom.

Prilikom rada vozači prije svega profitiraju od potpuno umreženog multimedijskog kokpita, koji svojim funkcijama i novim dizajnom specifičnima za e-vozila zadovoljava sve kriterije inovativne tehnologije. Na primjer, prema zadanim postavkama prikazuju se doseg u prijeđenoj udaljenosti i vremenu te trenutna i prosječna potrošnja u kWh/100 km, ali se postavke mogu i individualno podesiti. Putem portala Mercedes‑Benz Truck App moguće je integrirati aplikacije kao što je TruckTraining ili aplikacije za upravljanje voznim parkom.

Digital solution content digital cockpit
Digital solution content fleetboard portal 2022

Portal Fleetboard izvor je digitalnih rješenja te bi upraviteljima voznih parkova trebao olakšati rad. Na portalu su dostupne sve usluge prilagođene radu u i na eActrosu. One obuhvaćaju: Mercedes‑Benz Trucks Uptime, Logbook, mapiranje te Fleetboard Charge Management. Sve kako biste mogli izvući najbolje iz svog voznog parka!

I vozači novog eActrosa mogu se osloniti na usluge Mercedes‑Benz Trucks Uptime.

Inteligentni sustav bilježi sve relevantne podatke vozila – od tlaka u gumama preko motora pa sve do stanja napunjenosti baterije. Mercedes‑Benz Trucks Uptime stoga je već proširen za više od 100 smjernica specifičnih za e-vozila, koje kontinuirano kontroliraju npr. postupak punjenja ili naponska kretanja visokonaponskih baterija. Osim toga, informacije su dostupne na novom korisničkom portalu u oblaku.

Umrežavanjem vozila, Mercedes‑Benz Trucks servisa i prijevozničkih tvrtki mogu se planirati boravci u radionici i izbjeći nepredviđeni kvarovi.

Digital solution content mb uptime
Digital solution content charging

Da biste uvijek zadržali kontrolu, Fleetboard Charge Management daje vam potpuni pregled svih interakcija između vaših eTruckova i stanica za punjenje tvrtke. Bilo da se radi o stanju baterije, stanju napunjenosti, preostalom vremenu punjenja ili povijesti punjenja: potpuna transparentnost mreže za punjenje pomaže pri razumijevanju i optimizaciji punjenja vašeg eActrosa i cjelokupne infrastrukture. Alat za planiranje omogućuje prethodno koordiniranje postupaka punjenja i besprijekornu implementaciju procesa odnosno ponašanja pri punjenju u postojeće procese. Moguće su i individualne postavke, kao što su vremena polaska i ciljne razine napunjenosti baterija.

Podaci u stvarnom vremenu omogućuju vam da iz daljine pratite stanje svog vozila i da intervenirate kad je to potrebno. Možete vidjeti gdje se vaša vozila nalaze i primati relevantne podatke o vozilu, kao što je trenutačno stanje napunjenosti ili stanje baterije. Sve se može pratiti samo jednim klikom, intuitivno i jasno!

Digital solution content mapping
Digital solution content logbook

S pomoću digitalnog dnevnika vožnje nikada iz vidnog polja nećete izgubiti cjelokupnu sliku. On vam daje pregled cjelokupne povijesti svih vožnji vozila i omogućuje brže prepoznavanje uzročno-posljedičnih veza. Pomaže u donošenju zaključaka o tome što je posebno važno za eTruck i jasno pokazuje kako se svaka pojedina vožnja odvija. Dnevni raspored kamiona ovdje je podijeljen na tri glavna stanja: vožnju, stajanje i punjenje. Pregledne informacije o brzini vožnje, ukupnoj težini, visini ili temperaturi omogućavaju aktualno prepoznavanje opterećenja, problema i potencijala optimizacije svakog vozila. Detaljne opcije filtriranja omogućavaju upraviteljima voznog parka razvrstavanje podataka prema individualnim kriterijima i prosljeđivanje odgovarajućih obavijesti.

Portal Mercedes-Benz Truck App okuplja sve aplikacije koje će vaše kamione učiniti još učinkovitijima. Pruža vam mogućnost pripreme svakog vozila za točno određenu namjenu u stvarnom vremenu. Nove aplikacije i radni procesi, kao što je primjerice TruckTraining App, mogu se instalirati izravno s portala na kamion. One vozačima ne bi samo trebale olakšati svakodnevni rad, nego i poboljšati učinkovitost cjelokupnog voznog parka.

Digital solution content truck app portal
Digital solution content eActros night
Na vrh